niedziela, 15 listopada 2015

Moje antipasti

Składniki:
15-18 papryczek chili (czerwone i zielone)
400g serka słonego "a'la feta"
sól, pieprz, oregano
3 ząbki czosnku
1/2 litra oleju rzepakowego i oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Papryczki oczyścić z gniazd, gotować przez 5-7 minut, odcedzić i dokładnie osuszyć. Serek ugnieść na jednolitą masę, doprawić solą, pieprzem i oregano. Papryczki nadziać porcją sera i dość szczelnie ułożyć w szklanym słoiku.Wrzucić przekrojone na pół ząbki czosnku, posypać oregano i zalać gorącym olejem pomieszanym z oliwą z oliwek. Słoik zakręcić.


Specjał ma być gotowy za 2-3 dni. Jestem bardzo ciekawa, jak będzie smakował, bo jedno już wiem... udało mi się kupić bardzo pikantne papryczki... ;)

Kinga

2 komentarze:

  1. Hm, pierwszy raz spotykam się z czymś takim jak AntiPasti :) szkoda, że nie napisałaś czegoś więcej o tym :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Antipasti to po naszemu przystawka, zakąska ;) A co do papryczek nadziewanych serkiem, to można je dostać w Lidlu, Biedronce, Carrefour itp...

      Usuń