środa, 15 października 2014

Duszona wołowina

* 2 ząbki czosnku i średnią cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle i oleju rzepakowym,
* wołowinę pokroić w małe kawałki, obsmażyć na wcześniej podsmażonym czosnku i cebuli,
* dolać przegotowaną wodę tak, aby przykrywała całe mięso, dosypać "Warzywko" i dusić na małym ogniu przez około godzinę,
* pół czerwonej papryki pokroić w drobną kostkę, dorzucić do wołowiny i dusić przez 30 minut,
* pół marchewki zetrzeć na tarce (na drobnym oczku), dorzucić do wołowiny,
* całość doprawić pieprzem, słodką papryką, majerankiem i dusić przez kolejne 30 minut,
* pod koniec duszenia delikatnie podlać czerwonym półsłodkim winem.
Co jakiś czas trzeba zamieszać przygotowywany gulasz.


Smakuje wyśmienicie, tak że polecam :)

Kinga

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz