wtorek, 23 lutego 2016

Leczo z pieczarkami

  • Dużą cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, ale tak żeby się nie zarumieniła,
  • Półtorej laski kiełbasy pokroić w kostkę i dołożyć do usmażonej wcześniej cebuli. Smażyc dalej na małym ogniu,
  • Półtorej dużej żółtej lub zielonej papryki pokroić w kostkę i dołożyć do kiełbasy z cebulą,
  • 4 duże pieczarki pokroić w plastry (można je dodatkowo przekroić na pół), podsmażyć na maśle i dołożyć do pozostałych składników,
  • Na koniec dołożyć 2 pokrojone w kostkę pomidory,
  • Można dolać przegotowanej wody, ale nie za dużo, tak aby danie nie było zbyt wodniste,
  • Dusić na małym ogniu do momentu, kiedy papryka zmięknie,
  • Doprawić ostrą papryką, solą i pieprzem,
  • Można do smaku dołożyć 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego


Powiem tak... pychota :)

Kinga

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz