- Dużą cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, ale tak żeby się nie zarumieniła,
- Półtorej laski kiełbasy pokroić w kostkę i dołożyć do usmażonej wcześniej cebuli. Smażyc dalej na małym ogniu,
- Półtorej dużej żółtej lub zielonej papryki pokroić w kostkę i dołożyć do kiełbasy z cebulą,
- 4 duże pieczarki pokroić w plastry (można je dodatkowo przekroić na pół), podsmażyć na maśle i dołożyć do pozostałych składników,
- Na koniec dołożyć 2 pokrojone w kostkę pomidory,
- Można dolać przegotowanej wody, ale nie za dużo, tak aby danie nie było zbyt wodniste,
- Dusić na małym ogniu do momentu, kiedy papryka zmięknie,
- Doprawić ostrą papryką, solą i pieprzem,
- Można do smaku dołożyć 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Powiem tak... pychota :)
Kinga
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz