niedziela, 7 lutego 2016

Roladki wieprzowe


  • Cebule i pieczarki pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle lub oliwie z oliwek
  • Wieprzowinę pokroić na plastry około centymetrowej grubości, rozbić tłuczkiem do mięsa, przyprawić solą, pieprzem i oregano
  • Boczek pokroić na cienkie plastry
  • Na połowie plastra wieprzowiny ułożyć farsz z pieczarek, plaster żółtego sera i ćwiartkę ogórka kiszonego, złożyć plaster na pół, obtoczyć boczkiem (można 2 końce plastra boczku spiąć wykałaczką)
  • Tak przygotowane roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym
  • Piec w piekarniku w temperaturze 200° C przez około 20 minut

  • Można podawać z ryżem, kaszą jaglaną lub gryczaną, surówką lub sałatką
Smacznego!!

Kinga

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz