- Cebule i pieczarki pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle lub oliwie z oliwek
 - Wieprzowinę pokroić na plastry około centymetrowej grubości, rozbić tłuczkiem do mięsa, przyprawić solą, pieprzem i oregano
 - Boczek pokroić na cienkie plastry
 - Na połowie plastra wieprzowiny ułożyć farsz z pieczarek, plaster żółtego sera i ćwiartkę ogórka kiszonego, złożyć plaster na pół, obtoczyć boczkiem (można 2 końce plastra boczku spiąć wykałaczką)
 - Tak przygotowane roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym
 - Piec w piekarniku w temperaturze 200° C przez około 20 minut
 
- Można podawać z ryżem, kaszą jaglaną lub gryczaną, surówką lub sałatką
 
Smacznego!!
Kinga


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz