Przygotowanie i foto by Patrycja
Pyszota!!
Drobno posiekany czosnek podsmażyć na oleju rzepakowym. Pomidor pokroić w kostkę, podsmażyć z czosnkiem i rozgnieść (wcześniej można go sparzyć i obrać ze skórki). Paprykę i pół cukinii pokroić w drobną kostkę. Smażyć na małym ogniu. Przyprawić do smaku chilli cayenne, oregano, pieprzem, solą czosnkowa, bazylią. Dla złamania smaku można dodać szczyptę cukru. Smażyć na większym ogniu, w razie potrzeby dodawać wody. Na koniec dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Podawać z ryżem, makaronem, piersią z kurczaka lub indyka.
Smacznego!!
Kinga
Oj dobre to dobre ;)
OdpowiedzUsuńWitam, byłbym zainteresowany współpracą - proszę o kontakt na maila, zaplecze-seo@o2.pl
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuń