środa, 2 kwietnia 2014

Kasza gryczana z boczniakami i szpinakiem

Przepis ściągnęłam z internetu.

Składniki:
kasza gryczana 1 woreczek
cebula 1 duża sztuka
szpinak 25 dag (zamiast liści użyłam posiekanego)
boczniak 10 sztuk
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przygotowanie:
Boczniaki oczyścić i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Kaszę gryczana ugotować według przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym maśle usmażyć boczniaki i cebulę a następnie dodać szpinak. Całość doprawić według uznania solą i pieprzem. Do boczniaków i szpinaku dodać kaszę wymieszać.

Jak zwykle przepraszam za jakość zdjęć ;)





Degustacja będzie jutro, bo dziś już za późno na kolację...

Kinga

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz