...zrobione według przepisu zapamiętanego z dzieciństwa. No dobrze, mama mi trochę przypomniała ;)
Małą cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na maśle i oleju rzepakowym. Jedną laskę kiełbasy śląskiej pokroiłam w kostkę i podsmażyłam razem z cebulą, ale nie za mocno. Dodałam duża czerwoną paprykę i dwa średnie pomidory (wszystko pokrojone w kostkę). Doprawiłam do smaku solą czosnkową, czarnym pieprzem, ostrą papryką i majerankiem. Dusiłam przez około 15 minut na małym ogniu.
Kaszę ugotowałam według wskazówek na opakowaniu.
A to mój dzisiejszy trening:
i czas, w którym go zrobiłam - 23 minuty. Że ja jeszcze znalazłam energię na gotowanie... ;)
Kinga
Super obiadek i trening!
OdpowiedzUsuńDziekuje :)
Usuń